NABESCHOUWING 2005

De ongeveer 8000 bezoekers en 100 deelnemers waren dankzij het prachtige weer en het mooie kader zeer enthousiast

Op zaterdag 23 april werd het startschot voor het tuinweekend gegeven door de burgemeester van Brakel Dhr De Croo, samen met zijn schepenen, het bestuur van KMO Zottegem-Brakel en genodigden.

Alle standen werden bezocht en de exposanten kregen een kleine attentie als dank voor hun aanwezigheid. De verscheidenheid aan producten en kunstwerken kreeg niets dan positieve reacties.p

Onze deelnemers werden zorgvuldig geselecteerd en aangesproken om van de editie van tuinweekend 2005 een ontmoetingsplaats voor de tuinliefhebber te maken.

De nadruk lag op het tuingebeuren zodat de bezoekers bij hun thuiskomst de tuin konden opsmukken met bloemen en planten, potterie, beelden … die massaal de “deur” uitgingen op het tuinweekend.

Onze fijnproeversstandjes stelden de beste delicatessen en artisanale producten voor, zodat we niet aan de verleiding konden weerstaan om al dit lekkers te proeven zoals : honing, kruidenkaasjes, artisanale ijsjes, catalaanse vleeswaren, kruidensamenstellingen, vinaigrettes …

De actieve standen in het tuinweekend hadden grote belangstelling

  • De bloemenschikster was 2 dagen vlijtig aan het werk om de mooiste bloemencreaties naar voor te brengen.
  • De roofvogeldemonstraties waren een top-gebeuren.
  • Duizenden bezoekers kregen deskundige uitleg over de verschillende roofvogels die aanwezig waren en ze mochten zelfs het gewicht en de druk van de dieren voelen op de arm, zelfs de kinderen werden bij dit gebeuren betrokken en waren zot-enthousiast.

Verschillende kunstenaars stelden in de tuinen van het kasteel van Lilare hun werken tentoon en lieten de bezoekers genieten van kunstideeen en creaties.

Ook de innerlijke mens werd verstevigd dankzij de inzet van de medewerkers van de fijnproevende bondgenoten van Balegem en de Chiro St-Andries van Strijpen.

De kinderen kwamen tot hun trekken bij de grimestand, ze kregen de mogelijkheid eventjes in een boom te klimmen, konden genieten van de babbel van de roofvogelman… en konden zelfs een tekening inkleuren waarbij ze de mogelijkheid kregen om een weekendje Euro-Disney te winnen.

 Samengevat : Tuinweekend 2005 was een gezellig dagje uit met de ganse familie, waar de weergoden goedgezind waren en waar het grote aanbod aan producten de bezoekers hebben aangezet allerlei tuinartikelen huiswaarts te dragen om de tuinen uit de omgeving een flinke lenteopsmuk te geven.
 

Het bestuur van KMO Zottegem-Brakel vzw bedankt hiermee alle deelnemers en bezoekers voor hun aanwezigheid in de tuinen van het kasteel van Lilare, die het trouwens mogelijk maakten dat tuinweekend 2005 een succes was.

Wij hopen op een weerzien tijdens de volgende editie van ons tuinevenement

Op 22 en 23 april 2006 !!!

No comments.