INFO OVER DE LOCATIE

Het kasteel van Lilare bevindt zich aan de Kasteeldreef,2 te Sint Maria-Oudenhove op de grens van Zottegem met Brakel midden in de landelijke sfeer van de Vlaamse Ardennen. Het kasteel dateert uit de 12 de eeuw, en het domein met zijn prachtige tuinen, volledig omgeven door water werd in 1933 aangekocht door de Zusters Sint Franciscus van Assisi.

Verscholen achter een brede dreef staat de monumentale ingangspoort gekenmerkt door 2 gespitste, vierkante hoektorens, een trapgevel in Vlaamse Renaissance en een naderhand verbouwd koetsenhuis. Er is tevens een jeugdig arboretum aangelegd in de voortuinen van het kasteel. Het geheel zit vol statigheid en zwier, net als het park dat een ware streling voor het oog is.

Het kasteel van Lilare bevindt zich aan de N 462 op 8 km van Zottegem-centrum en een 2-tal km van Brakel-centrum. Het is thans geklasseerd zodat de originele bouwwerken en de oude tuinbruggetjes in hun authentieke staat moeten behouden blijven.

De prachtige tuinen worden tijdens het tuinweekend opengesteld voor het grote publiek. Het park is een lust voor het oog, langs de aangelegde en verharde paadjes kan men rustig wandelen en kuieren en bankjes nodigen uit tot een gezellig oponthoud.

No comments.