NABESCHOUWING 2004

Het 6de Tuinweekend startte veelbelovend.

Reeds vanaf de eerste editie in het kasteel van Lilare (2003) werd de beurs zowel door de exposanten als door de bezoekers opgemerkt als een unieke gebeurtenis in de Vlaamse Ardennen.

In 2004 kreeg de organisatie niets dan lof, dit door de verscheidenheid van producten aangeboden door de 114 standhouders die ondanks de slechte weersomstandigheden op zondag de moed en het enthousiasme niet verloren.

Het tuin-gebeuren werd traditioneel geopend door de burgemeester van Brakel, tevens ook de eerste burger van ons land de heer Herman De Croo die vol lof was over de verfijnd gevoerde publiciteit. Hij vond het initiatief van het bestuur om Tuinweekend te organiseren een goede zet om de mensen met groene vingers nog meer aan te sporen de natuur te verenigen met het gezinsgebeuren en zo de tuintjes in de omgeving van Brakel er nog aantrekkelijker te laten uitzien.

Tuinweekend is 2 dagen genieten van de tuin en de natuur, men kon er het nieuwste en mooiste op groengebied ontdekken.

Net als in de vorige edities vond men er standen met prachtige decoratieobjecten zowel voor binnen als buiten met tuinmeubelen en barbeques, gereedschap en ornamenten, potterie en smeedwerk, ….

De bezoekers kregen een ruim assortiment aangeboden van bloemen en planten, buxussen in alle maten en vormen, zeldzame kruiden, orangerieplanten, zuiderse planten, camelia’s, pioenen, azalea’s, vetplanten en ….

Tuinaanleggers hadden hun beste beentje voorgezet om een paar modeltuinen te creëren om zo de vernieuwde trends in tuinaanleg te promoten.

De beeldhouwwerken van de plaatselijke kunstenaars kregen een fijn plaatsje in de tuinen van het kasteel, waar ze door het publiek grote bewondering afdwongen.

De kinderen waren eveneens vol lof over de kleurwedstrijd, die hen de mogelijkheid bood een weekendje Euro-Disney te winnen. ( lijst van de winnaars in bijgevoegd deel ) en de ouders waren anderzijds druk in de weer om het gewicht van de kruiwagen te schatten zodat ze deze eventueel zouden in de wacht slepen of een weekendje-uit met het gezin konden winnen.

De bezoekers konden er doorlopend genieten van demonstraties bloemschikken waar prachtige stukken tevoorschijn werden getoverd. De snoeitechnieken en hoogtewerken werden uitvoerig voorgesteld aan het publiek.

Enkele typische Brakelse producten konden er geproefd worden, zoals de ambachtelijke kazen van de plaatselijke kaashoeve en de bieren van brouwerij De Graal.

Ook de Diggie kinderboerderij deed zijn uiterste best om tuinweekend wat ‘dierenleven’ in te blazen, want de allerkleinsten werden aangetrokken door schattige konijntjes en kakelende kippen, die zelf verwonderd waren over de aandacht die ze kregen tijdens het Tuinweekend.

No comments.